Coaching mesterkurzus, pszichológiai alapokon

50 órás coaching továbbképzés

50 órás mesterkurzus coachok számára

Pszichológiai irányzatok a coachingban – légy egyre felkészültebb és megalapozottabb coach!

Ha már találkoztál coachként azzal az érzéssel, hogy a kompetenciáid határára értél vagy, hogy „de jó lenne meggyorsítani a megismerés, a kapcsolódás folyamatát”, vagy szeretnél bátrabban jelen lenni az ügyfeleddel akár mélyebb kérdésekben is, akkor javasoljuk, hogy szerezd meg nálunk az ehhez szükséges pszichológiai alapismereteket, hátteret.

Várunk tehát mindenkit, aki:

 • tágítani szeretné a szemléletet, amiben dolgozik,
 • ACC vagy PCC akkreditáció megújítására vagy megszerzésére készül, és a szükséges képzési óraszámait minőségi, saját élményű tanulás révén szeretné megszerezni
 • szeretne betekintést kapni olyan pszichológiai irányzatokba, amikről mi, gyakorló coachokként hisszük, hogy még megalapozottabbá tudja tenni a coachok munkáját;
 • 7 elismert, pszichológiai hátterű coachcsal szeretné coach kompetenciáit fejleszteni;

Mindezt kis létszámú csoportban, senior oktatókkal.

A kurzus felépítése:

A Mesterkurzus napjai (9.00-17.00)

2017. március 6., március 20., április 3., április 24,. május 8., május 15. május 29.

2017. március 6. Csoportdinamika, rendszerszemlélet a coachingban / Szabó Gábor Timur ACC

“No man is an island” – John Donne 1624 Coachként jellemzően egyénekkel dolgozunk, mégis egy személy valósága csak társas környezete által értelmezhető és ez a meghatározó közeg akkor is jelen van, amikor csak vele egyedül beszélgetünk.

Hogyan határoz meg minket az emberek csoportja, amiben felnövünk? Hogyan teszik tapasztalásaink egyedivé életünk történetét és miért fontos, hogy ezt megbeszéljük valakivel? Milyen lehetőségeket kínál a csoport, ha egy ember fejlesztésén van a fókuszunk – azaz a coachee-nk csoportjával dolgozunk? Dolgozhatunk egyáltalán így? Team és csoportos coaching folymatban, általában csoportokkal dolgozva milyen kihívásokkal és lehetőségekkel találkozhatunk? Ilyen és hasonló kérdésekre keresünk választ a workshopon.

Milyen elméleteket, módszereket ismerhetsz meg a workshopon?

– csoportdinamika és rendszerszemlélet jelentősége a coachingban

– tapasztalati tanulás alapú modulok a coachingban

– tapsztalati alapú feldolgozási technikák a coachingban

– narratív terápiás technikák a coachingban

– video tréning (video home training/video interaction guidance) lehetőségei a coachingban

 

Szabó Gábor Timur

Szabó Gábor Timur

Szabó Gábor Timur ACC:

 

pszichológus, tanácsadó szakpszichológus (ELTE PPK), akadémiai otudoor tréner és tanácsadó (IOA-Uni Wien), szervezetfejlesztő, coach – ACC (ICF), vadon- és kalandterapeuta, WFR (wilderness first responder).

Gábor 16 éve dolgozik szervezetekkel trénerként és lassan egy évtizede komplex szervezetfejelsztési projektekben is részt vesz, tervezi és irányítja azokat.
Coachként 2010 óta dolgozik és a tapasztalati tanulás módszerének elkötelezett hiveként.
2017. március 20. Mindfulness - tudatos jelenlét az üzleti életben / Takács József

A tudatos jelenlét egyre nagyobb teret nyer az üzleti életben is. Új gondolkodásmódot igényel, amely mérhetően megváltoztatja a hangulatunkat és állapotunkat. Hatékony módszer a stressz és a szorongás oldására. Sok üzletember és magánszemély építette be a napi rutinjába a tudatos jelenlétet, hogy enyhítsék a munkahelyi stresszt, pozitív jövőképet építsenek és produktívabbá váljon a hozzáállásuk.

A tudatos jelenlét annak gyakorlata, hogy minden lehetséges pillanatban tudatosak legyünk, ítélet-mentesek maradjunk és közben megfigyeljük a saját testi és érzelmi reakcióinkat.

A tudatos jelenlét hatásai: nagyobb megértés és felismerések, javuló problémamegoldás, fókuszáltabb figyelem, kevesebb önzés, kevesebb neurózis, több elfogadás, kevesebb önbüntetés, test-elme integráció és az élet élvezete. Az egynapos műhelymunka során a coachingban és saját életükben is hasznos gyakorlatokat és elveket sajátíthatnak el a résztvevők.

Takács József

Takács József

Takács József:

 

integratív terapeuta és mindfulness tanár

2005 óta dolgozom segítőként az addiktológia és a közösségi pszichiátria területein, 2008 óta nyújtok terápiásan orientált tanácsadást civil szervezeteken, alapítványokon keresztül. 2015-ben indítottam el saját integratív terápiás praxisomat. A meditációval és a mindfulness-szel a 2000-es évek elején ismerkedtem meg. Sok éve használom a módszert a munkámban az egyéni konzultáció/terápia részeként; 2015 óta vezetek 8 hetes mindfulness (mbct) tanfolyamokat.

Végzettségeim:

 • Tudatos Jelenléten Alapuló Kognitív Terápia (MBCT) tréner – Enter Mindfulness, London, Egyesült Királyság, (2014-2016)
 • MA Tanácsadás és Pszichoterápia – University of East London (2009-2015)
 • BSc Pszichológia és Tanácsadás Elmélet – Thames Valley University, London (2004-2007)
 • Pszichoanalitikus Pszichológia – Birkbeck College, London (2002 – 2004)

A Brit Tanácsadás és Pszichoterápia Társaság regisztrált tagja vagyok. Munkám során a Brit Tanácsadás és Pszichoterápia Társaság  illetve a Magyar Pszichológusi Társaság etikai kódexét tekintem iránymutatónak, és ezek mentén hozom szakmai döntéseimet.

2017. április 3. Integrál coaching / Nemes Antónia PCC

Mindannyian a tudatosság valamely szintjén élünk és ahol éppen vagyunk, azzal azonosulunk. Ez az azonosulás határozza meg alapvetően azt, hogy ’kinek’ gondoljuk magunkat, az identitásunkat. Így annyiféle perspektíva tárul elénk a világra, önmagunkra, ahányfélék vagyunk. Ezek a különböző nézőpontok ugyanakkor nem statikusak, egyre tágulnak „bennünk”, és ennek a fejlődésnek vannak tendenciái, törvényszerűségei. A workshopon beszélünk az emberi tudat(osság) fejlődésének jellegzetességeiről és összekapcsoljuk ezt a coachinggal elméletben és gyakorlatban.

 

Nemes Antónia

Nemes Antónia

Nemes Antónia, PCC:

 

Eredetileg bölcsész és tanár végzettséggel rendelkezem, emellett tanultam integrálpszichológiát, tranzakcióanalízist, kapcsolatdinamikát, autogén tréninget, és számos coaching módszertant. Jelenleg szupervíziót tanulok a Károli Gáspár Egyetemen. 2006 óta rendszeresen publikálok, előadásokat, workshopokat tartok. Az ICF 2014-ben az „Év Coacha”-nak választott. Több, mint ezer coaching órával rendelkezem. A fejlődést egy „visszatalálásnak” érzem a mindig-is- jelenlévő igazságunkhoz. Ebből ered, hogy a legmélyebb önazonosság kutatása, az énazonos élet és az ebből fakadó konstruktív teremtő folyamatok érdekelnek leginkább. Az, hogy hogyan tarthatjuk fenn belső és külső világunk egyensúlyát, hogyan tudunk megmaradni kreatívan, jelenlétben a hétköznapokban – egy olyan világban, amely sokszor próbára teszi a mindannyiunkban meglévő mély belső stabilitást és igazságot..

2017. április 24. Gestalt és coaching - vezetőkkel dolgozva / Hegedűs Dóra PCC

 

 

“Változás akkor következik be, amikor valaki azzá válik, ami, és nem akkor, amikor az próbál lenni, ami nem.” (Arnold Beisser) Kezdő coachként összeráncolt homlokkal fókuszálunk arra, hogy a megfelelő időben, strutúrában és mércével kitűzött megfelelőnek ítélt cél(ok) felé terelgessük az ügyfelet – néha akár vonszolva is őt, de eufóriában átszakítsuk a célszalagot. Elfáradunk, az ügyfél is, töprengünk esténként, hogyan tudnánk még jobban támogatni őt.

Hasznos, ha meg tudunk állni, venni egy nagy levegőt, megízlelni, mi is van a levegőben köztem és az ügyfél közt. Kié a probléma? Mit vált ki belőlem az ellenállása? Hogyan tudom az adott pillanatban formát öltő témát úgy tükrözni számára, ami kimozdítja őt, miközben mindvégig biztonságban érzi magát?

Gestalt szemléletben jelen lenni, kapcsolódni vezetőkkel – egy izgalmas felfedező utazás az eredményorientáltság, az elfogadás és megérkezés, a változás és állandóság terében.

 

coach-kepzes-alapito1

Hegedűs Dóra

Hegedűs Dóra Professional Certified Coach:

A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) által PCC szinten akkreditált business és executive coachként dolgozom, jogi szakokleveles közgazdászként, 1.800 óra coaching szakmai tapasztalattal 2007 óta. Regisztrált ICF mentor coach vagyok. Az ICF-ben 2008-16. között töltöttem be vezetői tisztségeket, a többi közt a Magyar Tagozat alapítója és 5 évig elnökségi tagja, és az ICF EMEA Regionális Tanácsadó Testületének választott tagja voltam. A Hős Útja Coach Projekt és a nemzetközileg akkreditált (ACTP) Coach Akadémia egyik alapítója, oktatója. A 11 szakmai szervezetet tömörítő Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének elnöke 2012-16. között. A coaching szakmáért végzett munkámért 2012-ben megkaptam az egyik legnagyobb elismerésnek számító ICF “President’s Award”-ot.

Coachként felső- és középvezetőket támogatok, leginkább az alábbi területeken: önbizalom, vezetővé válás, asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés, tárgyalástechnika, karrierváltás, nehézvezetők, változáskezelés.
Nagyobb ügyfeleim: Boston Consulting, FORD, Philip Morris, Ericsson, Magyar Telekom, M-RTL, Diageo, Janssen-Cilag, GDF-Suez, NN Biztosító, MagNet Bank, Nielsen.
2015-ben vágtam bele a Norvég Gestalt Intézet 4 éves Gestalt Terapeuta Képzésébe.
2017. május 8. TA és coaching / Galambos Katalin ACC

 

A workshop során megismerkedünk a Tranzakció Analízis (TA) néhány alapvető modelljével, mint az ok-ok keret, én-állapotok, játszmák és parancsok.

A TAs modellek nagyon hasznosak saját önismeretünk fejlesztésében, és a coach egyik legfontosabb eszköze: önmaga. Másrészt segítenek abban, hogy felismerjünk tipikus mintázatokat a coachee helyzetében, történetében, és ebből ötletet meríthetünk arra, hogy mire érdemes fókuszálni, merre érdemes a coacheeval együtt elindulni a megoldás keresésére.

A nap során, egymást coacholva próbáljuk ki a modellek és a kapcsolódó eszközök használatát.

 

Galambos Katalin

Galambos Katalin

Galambos Katalin ACC:

Elsősorban üzleti és a magánéleti coach vagyok, de emellett szervezetfejlesztési, változáskezelési tanácsadással, illetve kommunikációs és coaching tanfolyamok tartásával is foglalkozom. Olyan folyamatokban szeretek részt venni, ahol a cél: az emberben vagy a szervezetben rejlő lehetőségek kibontakoztatása, tartós változás elérése, az együttműködés és a belső harmónia fejlesztése.

Pályámat programtervező matematikusként kezdtem, de rájöttem, hogy az emberek működése sokkal inkább lenyűgöz. Az Accenture Kft. színeiben sajátítottam el az üzleti tanácsadási szakmát,majd az asszertív kommunikáció és a coaching felé fordultam. Elvégeztem a Rogers Mentálhigiénés Terapeuta képzést, majd Tranzakció Analízis (TA) alapú coachingot tanultam és tanítottam. 2008 óta foglalkozom üzleti coachinggal, 2013-ban elnyertem „Év Coacha” címet az ICF pályázatán.
A TA az egyik nagy szerelmem, mind a munkám során mind a magánéletemben nagyon sokat profitálok szemléletmódjából, eszközeiből. Folyamatosan képzem magam, hogy megismerjem az új irányzatokat, technikákat, de az a tapasztalatom, hogy a coaching legfontosabb, leghatékonyabb eszközei az egyenrangú kapcsolat, őszinte kíváncsiság a másikra, az elfogadó, értő figyelem és a coach önismerete, élettapasztalata.
2017. május 15. Ügyfél és coach találkozása a coaching terében / Madai Kriszta PCC

A coach jelenléte, hitrendszere, gondolkodásmódja megrajzolja annak a térnek a határait, amelyben az ügyfél és coach találkozik, és amely térben végeredményben az ügyfél találkozik saját kérdésével.

Coachként saját történeteink ismerete és annak tanulása, hogy ezek a történetek hogyan formálják a coachee felfedezésének terét, a szakmai fejlődés és kiegyensúlyozott szakmai működés kulcskérdései. /Ebben a workshopban a figyelem fókusza saját magunk működésén van. /

Miközben a gyakorlati, saját élményű megközelítés keretében tanulunk magunkról, fejlesztjük és inspiráljuk a “belső szupervízorunk” működését, egyben olyan eszközökkel és megközelítésekkel dolgozunk, amelyek segítségünkre lehetnek akkor, amikor ügyfeleinket egzisztenciális kérdésekkel való munkájukban támogatjuk: mi motivál, merre tartok, ki vagyok.

 

coach-kepzes-alapito3

Madai Krisztina

Madai Krisztina, Professional Certified Coach:

2006. óta dolgozom coachként szervezetekben és privát ügyfelekkel egyaránt. 2008. óta veszek részt oktatóként coach képzésekben, és 2010-ben indítottuk útjára három kollégámmal a CoachAkadémiát, saját alapítású coach képzésünket, amely 2013. tavaszán ACSTH nemzetközi akkreditációs minősítést nyert. 2011. óta a Károli Egyetem Szupervizor képzésének egyik oktatója vagyok. 2012-2015-ig a Leonardo ECVision európai projekt nemzetközi csapatának magyarországi küldötteként dolgozom. A projekt célja, hogy letegye az alapjait a szupervízió és a coaching európai leírásának és összehasonlíthatóságának. Módszertanomban alapvetően az önreflexióra és a megoldásorientált megközelítésre építek.

2017. május 29. Mentor coaching / Soós Judit PCC

 

 

Ez a nap remek alkalom lesz arra, hogy a képzés végén, demo coaching helyzeteken keresztül minden résztvevő objektív képet kapjon arról, hogy miben fejlődött a képzés során, hogyan árnyalódott az új ismeretek révén a jelenléte, a coach működése és mindez hogyan viszonyul az ICF coach kompetenciákhoz, markerekhez.

A feldolgozás alapvető módszere a reflexió és az önreflexió lesz.

Mind a napot moderáló coach, mind a csapat többi tagja hozzájárul ahhoz, hogy a fókuszban lévő coach más szemszögből is rálásson a helyzetre, megértse saját szerepét és a megjelenő dinamikákat.

Célunk, hogy minden résztvevő megerősödjön és tovább építkezhessen a csoporttársak és a moderáló szaktudásából.

 

coach-kepzes-alapito4

Soós Judit

Soós Judit, Professional Certified Coach:

Hivatás: Coach, sportpszichológus

Végzettség: közgazdász, sportpszichológus, coach

Bemutatkozás: Multinacionális környezetben szerzett projektvezetői és tanácsadói tapasztalatra és pszichológusi elméleti képzésre építve kezdtem meg 2007-ben coach tevékenységemet. Coachként azóta számos vezetőt támogattam szakmai kihívásaik hatékony megoldásában és kísértem őket emberi kiteljesedésükben. A saját coach folyamataim mellett sok coach társam tevékenységébe is bepillantást nyerhettem, mint mentor coach és coach kiképző (CoachAkadémia, BKF coachképzés, KPMG-Akadémia). Ezek a tapasztalatok is hozzájárulnak ahhoz, illetve garanciát jelentenek arra, hogy a workshopjaimat teljesen áthassa a gyakorlat. Hitvallás: Coaching során egy varázslatos teret teremtünk meg közösen az ügyféllel, ahol a bizalmi térben és időben az ügyfélnek lehetősége nyílik arra, hogy önmagával, a számára fontos kérdésekkel foglalkozzon úgy, hogy közben magát a változást is elindítsa, gyakorlati oldódását is előmozdítsa. Ennek a térnek a megteremtését és fenntartását tartom coachként az egyik legfontosabb feladatomnak. A másik feladatom, hogy ráhangoltan érkezzek az ülésekre. A ráhangolódásban nagyon fontos az, hogy én is “segítőkapcsolatban” tudjak magammal lenni. Ennek jegyében az önismeret, a szakmai önismeret állandó része az életemnek. A másik állandó szereplője a tanulás, a szakmai továbbképzéseken való részvétel.

Információk / jelentkezés

Várunk szeretettel minden olyan kollégát, aki:

 • már elvégzett egy coach képzést
 • szerzett coaching tapasztalatot
 • ACC vagy PCC akkreditációjára készül
 • úgy érzi, hiányzik a szakmai hátteréből a pszichológiai alaptudás. 

Időpont: 2017. március 6 – május 29. (hétköznapokon 9.00-17.00)

 

Áraink:

A 7 napos workshop díja: 380.000 Ft + Áfa

A Coach Akadémia volt hallgatóinak: 350.000 Ft + Áfa

Jelentkezési és fizetési határidő: február 25.

Early Bird akció:

December 31-ig való utalással: 350.000 Ft + Áfa (A Coach Akadémia régi hallgatóinak: 320.000 Ft + Áfa)

 

Helyszín: a résztvevők számától függ (Budapest)

Ha pedig további részletek érdekelnek a mesterkurzusról, írj a szervezes@coachakademia.hu címre vagy üzenj nekünk itt:

Rólunk mondták

Bátran ajánlom ezt a képzést mindazoknak, akik a saját megismerésük mellett szeretnének támogatást nyújtani azoknak, akik elakadtak életük valamely szakaszában vagy egy olyan problémával küzdenek, amelynek megoldásához támogatást szeretnének igénybe venni.
Nagy Éva - 2016. június
Share This