Esti képzésünk hallgatója, Tajti Zoltán is részt vett a programon, és írt egy visszatekintést róla:

2019 NEXT GENS — KÖZÖSEN A JÖVŐ GENERÁCIÓIÉRT 

Az ACSTH/ACTP akkreditációval rendelkező Coach Akadémia végzős diákjaként 2019. április 4-én volt szerencsém részt venni az ICF és a Budapest Metropolitan Egyetem (METU) “Next Gens — közösen a jövő HR generációiért” CSR rendezvényén. Jelentkezésem célja elsősorban az volt, hogy bővíthessem coaching tapasztalataimat, és növelni tudjam ügyfélóráim számát. Ennél azonban sokkal többet kaptam a eseménytől. 

A Next Gens CSR program lényege, hogy a coach és HR szakma pályakezdői támogassák egymás szakmai kibontakozását. A coachok a rendezvényhez csatlakozott coach iskolák jelenlegi és alumni diákjai, a HR szakma képviselői pedig az egyetem emberi erőforrások szakának hallgatói. Az eseményen egy “rapid randi” során a hallgatók felállítottak egy ötfős preferencialistát a potenciális coachokról, majd a listák alapján egy 6 alkalmas pro bono coaching folyamat erejéig minden hallgatóhoz ki lesz rendelve egy coach. 

Ez eddig teljesen átlagosan és szakmaian hangzik. Hogy mitől volt mégis különleges az esemény? 

Egyrészt attól, hogy végzős coach diákként hús-vér emberek között volt lehetőségem belekóstolni nem csak abba, hogy hogyan működik egy potenciális ügyféllel a szakmai — és ezzel karöltve a személyes — kapcsolódás kiépítése, hanem abba is hogy milyen érzés részese lenni egy közösségnek, ahol mindenki azon dolgozik hogy fejlessze saját önismeretét, és ezzel mások fejlődését is facilitálja. (Hogy ne legyenek kétségek: felemelően jó érzés!) 

Másrészt attól, hogy az esemény elején a szervezők levetítettek egy rövidfilmet amelyben egy rapid randi keretében a Coach Akadémia tanárai civil szervezetek tagjainak ajánlanak fel pro bono coachingot. Jó volt látni, hogy professzionális coaching folyamatok nem csak üzleti ügyfelek és fizető magánszemélyek számára elérhetőek, hanem azok számára is akik a társadalom jobbításán dolgoznak. Ráadásul mindez az ICF CSR programján keresztül történik, szervezetten, hatékonyan, és megint csak: közösségben. 

Hálás vagyok az ICF-nek és a METU-nak, hogy részt vehettem a rendezvényen. Szóismétlés, vagy sem, ilyen közösséghez megéri tartozni.

Share This